two




Jag sitter och skapar en liten käck spotifylista till er som jag kommer att lägga ut här imorgon. Så är ni sugna på lite musiktips får ni pallra er hit och kika in imorgon igen. Nu ska jag dricka upp min blåbärssoppa och sedan hoppa i säng med en bra film tror jag. God natt!

Boom Boom









Jag har varit lite frånvarande här på min sida, men jag har jobbat väldigt mycket senaste tiden, så jag har inte riktigt haft tid. Men nu kör vi tycker jag! I fredags blev det i alla fall festligheter hos hamsterkvinnan, Anna, som sålde sin hamster till en thaifamilj - inte ok!  Mitt hjärna brast någon centimeter.

fingers in my cookie jar.







lazy day



Ja, idag har jag en liten lazy day faktiskt. Får komma med något roligare senare. Jag har jobbat, reklamerat musikinspelningsutrustning och ätit ägg. För er uttråkade Göteborgare kan jag tipsa om att MONKI, i kompassen, har lite festligheter ikväll kl 19:00. Gå dit. Tyvärr kommer jag inte att närvara. Nej, man kanske ska kolla lite debatt på svt play för att veta vad man ska rösta på. Har inte riktigt bestämt mig. Vet ni vilka ni ska lägga er röst på?

Kan tipsa om lite låtar jag spelar sönder när jag vandrar runt i mitt hus och pillar.

Tips 1.
Tips 2.
Tips 3.

hemmaplan



På något sätt blev jag övertalad att följa med till ett uteställe i stenungsund. Här där jag bor, bor det ungefär 45.000 personer och det finns 4 uteställen. 3% av befolkningen hänger där. Så varenda människa man ser ute, som är under 25 år, vet man vad den heter, vart den bor och vem personen är. Eller rättare sagt, vem alla säger att han/hon är. Det var i alla fall brutalt tråkigt så vi blev inte långvariga. Kul att se gamla klasskamrater, men vuxna fyllehundar är inte så mycket att hänga i julgranen.


Byter nätverk.

Ja, mina vänner. Det kommer antagligen ske en liten förflyttning här på min lilla sida till att joina ett företag. Men ni följer väl med mig? Vår resa har precis börjat, och jorden ska inte gå under förrän 2012 så vi hinner leka lite mer. Eller hur? (desperat) Säger till senare...


voyage voyage







London london

2 små pojkar och 2 små flickor åker ibland på små resor. Jag tycker att det är dags för en ny snart. Man behöver lite omväxling ibland. Vart ska man åka? jag vill både på solsemester och mer "kulturstads-resa". Har ni något ställe ni skulle rekommendera?


highway



Ibland står man på varsin sida av motorvägen. Bil efter bil flashar förbi. Alla färgglada fartstreck tillsammans med den surrealistiska, dimmiga känslan avgaserna lämnar efter sig, gör det svårt att urskilja varandra. Bara små korta ögonblick möts man. Därför vet man inte, därför kan man inte se om den andra har tagit steget och börjat korsa vägen, eller t.o.m. kastat ut sitt hjärta på den dödsdömda väggrenen. Egentligen önskar man att man vågade chansa. Bara blunda och hoppa över räcket för att gå rakt fram och plocka upp det och möta personen. Det verkar så enkelt. Men ibland kan man inte. Ibland vågar man inte. Man vågar inte chansa, för man vet inte om hjärtat verkligen ligger där och väntar eller om det bara var en illusion, något man i brist på verklighetsuppfattning intalat sig själv, för att man hoppades. Jag önskar att jag var en sådan som sket i det och gick ut i alla fall och tog risken att bli överkörd. Att jag inte tog risken att hjärtat blivit utkastat, utan att jag hämtat upp det. Att bilen istället hann före.



keeping it fresh is the main interest



Medan jag väntar på min mat ska bli klar ska jag svara på de 10 vanligaste frågorna jag brukar få.

Har du tatuerat dig??
Nej, det har jag inte. Inte än i alla fall...Har en som jag vill, men vet inte om jag vågar riktigt än. Man kanske ska göra en henna först?

Vart ifrån i Norrland har du släkt från början?
I Jokkmokk. De ligger nog i deras kåta och njuter just nu av lite god renskav och vodka.

Är det sant att du har varit med i idol? Hur långt kom du?
Haha, ja tyvärr. Jag gick vidare till Stockholm. Åkte upp ensam till staden som jag inte hade varit i på 8 år. Åkte vilse, började svettas och lifta med en främling. Sen åt jag pepparkakor med Johan Palm och hans mamma, innan jag åkte hem igen.

Vad går du för linje på gymnasiet?
Jag tog studenten iår, men jag gick samhäll-estet-teater. Ett bra val och en bra linje!

Är du släkt med Dennism?
Haha, nej det är jag inte. Varför tror så många det? Vi är inte ens lite lika. Är inte han bosnisk?

Får man lägga till dig på facebook?
Förut la jag till alla som frågade, men efter ett tag blev många okända väldigt jobbiga. Så tyvärr gör jag inte det längre - om jag inte vet vem du är och vi har pratat här förstås.

Vart handlar du?
På senare tid har Weekday tagit över. Men handlar även på Acne, H&M (ibland ibland) Annars blir det mycket second hand. Älskar atmosfären där, haha. Ifall american apparel fanns i Göteborg hade jag gått banans där.

Vart bor du?
Jag bor faktiskt lite utanför stan i ett samhälle som heter Stenungsund, som ligger bland de exotiska bohusklipporna.

Vad är dina framtidsplaner?
Ja du. Fick höra på jobbet idag att vi vädurar är på ett visst sätt. Vi vill väldigt mycket och kan inte bestämma oss för vad, men måste tillslut bara välja något. Annars blir det kaos/inget händer. Om det inte blir scenskola, kommer det bli journalistik eller reklam - marknadsföring. Just nu är det mina planer i alla fall.

Vart går du ut i stan?
Hm...ja du. Jag har nog inget standardställe. Går till lite olika varje gång. I mina yngre dagar hängde jag på svartklubbar. Men jag gillar järntorget. Pustervik är en favorit. Fast jag tycker faktiskt att hemmafester/hemmahäng är mycket roligare än att gå ut, oftast i alla fall. Men gillar båda.

Något mer?
just ask.




PUSS!



Igår drog jag med mig Maria på förhandsvisningen av Skarsgårds nya film "Puss" som har premiär på fredag. Alltså...jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska säga om den. Den var rolig, sådär lite småknasig. Men den känns väldigt teater på något sätt. Något de hade kunnat visa på hagateatern. Tänk filmen "darling" fast med estetiska människor. Eftersom jag pluggat teater förstår jag hur de har tänkt. Men äh, den var kul. Se den!

Nu ska jag äta mina ägg och lyssna på the xx och pp. Imorgon har magasinsgatan partyheter. Kom dit vettja!

ring the alarm





Ledig dag idag. Skönt. Blir en dag att vara hemma och fixa saker jag inte hunnit med. Livet fortsätter springa framåt och man kan inte göra mer än att ständigt försöka hålla jämn takt. Det är det jag ska göra idag.

spegel spegel



Tycker ni att jag ska klippa av mig mitt hår? Låta det falla till marken och bli bortsopat, glömt och ersatt? Jag är sugen på höst nu. Ta fram min tjocka stickade halsduk. Dra på mig en ullig jacka, kängor och gå på de röd-gula gatorna tillsammans med de fallande löven. Sedan går man in på ett fik, beställer en varm skummande kaffe, slänger av sig alla kläder i soffan bredvid och sätter sig vid fönstret och tittar. Jag älskar att titta på förbipasserande människor. Människor fullt upptagna med deras egna problem, förväntningar och livshistoria att de inte ens märker vem eller vad som väntar på dem framför. Som vattenpölen, vars existens de när som helst kommer att svära över. Ingen ser alla ens yttre dominerande fel man själv så slaviskt är besatt av. De enda vi ser och är intresserade av är vår egen spegelbild, när vi stressat vandrar förbi ett mörkt skyltfönster.

Lat eller smart?



Jag vill bara tacka tonfisken för all den lycka den har gett mig under mina 19 vårar. Färdig och alltid redo. Som en scout! Vissa tröstäter glass och kakor med sked. Jag väljer firren med gaffel. Enkel, god och typ bara proteiner. Kan det bli bättre?

Imorgon blir det jobbet igen. Slutar tidigt varje dag nu. Hallelujah!


WOW




Gick hem till Jonas och hällde i oss lite mer gift.







Chemical Brothers! missade the salmon dance.

I'll be bulleeeeetproooof!


Drog vidare till massa ställen efteråt. Här hamnade vi i världskulturmuseét med galna skövdebor. Hamnade även i samma taxi som en stor skinhead som skrikigt sig hes till Håkan Hellström. haha.

Jag vet, jag sa att jag inte skulle gå på Way Out West iår. Men när jag satt där och tuggade min pizza kände jag att, "Nej, detta är inte okej". Jag måste ha en biljett nu! Så med lite hjälp av pelle stack vi och köpte biljett. För er som blev förrvirrade så är Pelle och Pernilla samma person. WOW var grymt äckligt trycksårsbra i alla fall. Dog när Lykke li öppnade käften och skakade rumpan till the knife. Så sjukt att alla festivalare är så snygga. Jag vill bara ta med alla hem och sätta dom i burkar i min hylla och titta på dem ibland. När jag skulle hem gick jag vilse. Trodde jag kunde gena, men icke. Frågade om vägen. Fick till svar: "Det är nog bättre om du lägger dig i gräset och sover en stund".

@pelle

Jag lever mitt liv i staden nu där jag för tillfället har bosatt mig. Sitter och väntar på pernilla för vi ska käka piizza. Vill in till way out west, in till alla galna göteborgare. Men jag lever och andas så ni kan vara lugna. hej svejs lingoncrêpes! Kommer hem imorgon tror jag.

No internet

Jag ska sova ett par nätter i stan i den stora och vita lägenheten vid liseberg. Så jag kommer inte ha internet på ett par dagar. Endast här på jobbet som jag kan smyga mig in. Ha det så trevligt så länge... Men kommer tillbaka med massa kort sen förhoppningsvist!


BIO



Regnigt och grått ute. Fjällisen är på och det är dags för mig att sticka in till stan för att träffa lite vänner och gå på bio.Tror vi ska se Eclipse. Är den bra? Men innan ska jag ta en sväng i staden tänkte jag. Tiderna skrivs i handen. Hej svejs!

SHOOT.


LOPPIS




Haga i Göteborg är något av det finaste jag vet. Jobbade på 7ELEVEN där en gång. Det var inte det finaste jag vet! Men i alla fall så är gatorna där otroligt mysiga och det finns massa små caféer, secondhand butiker och små loppisar. Dit måste ni gå om ni besöker staden. Idag fick jag två lägenheter på G. Grät av lycka. typ...

DOGGIE


Kavaj Second Hand. Avklippta cheapmonday, linne H&M, Tygpåse Weekday, converese.

Enda sedan jag var ett litet gossebarn har jag känt något speciellt för att gå ut och gå med en vovve. Jag älskar hundar. Jag längtar tills jag blir pensionär för då ska jag skaffa en.

PANCAKES






Sitter hemma hos kryckan nu. Det regnade så brutalt ute att jag inte vågade sätta mig på cykeln och starta fettförbränningen hem. Nu läser kryckan mitt horoskop. Tydligen ska jag få massa pengar och mina materiella tillgångar kommer att öka. Jag ska flörta med er som är skyttar och min tur dag är 14 Augusti, en dag som redan är planerad med skojigheter. Det låter ju helt okej! Dagen har spenderats hos Angelica och Johan i deras snuskigt fina lilla lägenhets-hus. Där kommer vi hänga mycket om jag känner oss rätt. Läskig pyskofilm blev det också. Imorgon och hela helgen ska jag jobba. Kul....not!

YES



Nu ska jag alldeles strax sticka iväg till en kompis som fått eget nyrenoverat place. Hon bjuder på amerikaska pannkakor. Spännande. Den tunna Mjuka kavajen jag har på bilden köpte jag igår när jag var på second hand jakt. Ett typiskt Tobias plagg. Många har frågat vart man ska handla second hand i stan så jag kanske kan göra en liten guide sen. Ha en bra dag!

VICE MAGAZINE




Vice är en fototidning fullproppad med snygga fotografier. Jag älskar den! Brukar ta med mig en hem och leta igenom för att riva ut de snyggaste bilderna och uppdatera mitt hem. Vice är gratis och finns att hämta hos bland annat Karltex i Haga.

Jag köpte ett typiskt Tobiasplagg idag med på second hand. Är kär i den. Visar senare.


DEN TREDJE AUGUSTI



Jag sover 4 timmar varje natt eftersom jag går upp så tidigt och inte kan somna på kvällen. Kommer till jobbet som ett vrak med stora påsar under ögonen som man nästan kan lägga mynt i. Om någon känner någon som behöver bli av med en lägenhet i stan (Göteborg) så maila mig, så bjuder jag på fika. Natti.

030810



Anna, min ponny.

Idag hängde jag på Liseberg med ett par vänner. Det var Marit bergman som spelade. Mysigt. Gillar hennes akustiska konserter som hon kör på ibland. Jag var ett Marit och svensk popmusik freak när jag gick på mellanstadiet, så det lever kvar i mitt blod. För övrigt är jag med i Marits akustiska musikvideoversion till out on the piers. Killen med fjällräven jacka och svart lugg. PLUS att vi har ett födelsemärke på exakt samma ställe, haha. Jag och Marit har disskuterat det ett par gånger, det måste vara något slags tecken.

Vad vill ni se mina kära vänner?

WHEN I SAY SO





Mark, the one and only.

Livet går lite på repeat känner jag. Just nu är det okej, men snart kommer visan vara sönderspelad och jag kommer bli vansinnig och krossa den med en hammare. Nu ska jag sova lite. Ska cykla mot framtiden kl 04 imorgon. God Natt!


VISSTE NI ATT...

...dataskärmens strålning liknar solens ljus (fast såklart på ett mycket mindre farligt sätt) på det sätt att man kan få både rynkor, röd irreterad hud och mindre brännmärken/eksem av skärmens strålning.  Äldre människor som hela deras liv haft en dator framför ansiktet har ofta detta.

...man kan få hjärnblödning av att klämma en finne i pannan. Dock är det oerhört ovanligt, men möjligheteten finns. Att hålla inne en nysning kan också leda till hjärnblödning.

...håret växer snabbare om man äter mycket fisk och mat som är rik på B - vitamin (mycket vegetariskt och nyttigt). Det märkte jag själv bl.a. när jag var vegetarian.





RSS 2.0