ÅRETS BÄSTA LÅT



Kunde inte sova inatt. Lyssnade sönder denna och dansade järnet. Döda mig! Älskar den, den slår t.o.m Agnes Nicole Winter's låt.


PARKLIV




På sommaren ska man hänga i parker och andas in livet.  Det är ju därför de finns där, för att man ska hänga i dom och slösa bort sin ungdom. Ingen park = ingen sommar. Jag hoppas det blir park snart. Jag hoppas det blir park, grönt gräs, sol, engångsgrill, vin, bra musik, mysig filt och körv eller lax. En gång skulle jag och kryckan till en park i vår huvudstad. Vi vandrade längs havet tills vi hittade en där det pågick en vild köttfest och alla badade nakna. Jag har inte kommit över det än...


SNYGGASTE PARET



Klingan och hennes boyfriend.

Am I right? Am I right?

EN LITEN UPDATE


Svart - weekday. Randigt - H&M.

Hej hej! Jag har inte så mycket att säga idag egentligen. Jag jobbar på som vanligt och har kanske lite roliga saker på g. Håll tummarna för mig. Jag har haft en sjuk skabbhetskänsla över mig idag. Satt ensam på en restaurang, med huvudvärk och magknip, efter jobbet och kände mig som en skild, ensamstående medelåldersman med ölmage, adidastränings/mjukisbyxor, med nare och spruckna nagelband medans den frodande fotsvampen bredde ut sig över kroppen. Inte så hett kanske. Nu ska jag duscha.

HANG WITH ME - robyns nya

Robyn - Hang With Me official video from Robyn on Vimeo.

Jag dör. Vill sugas in i videon. Typ.


FJÄLLRÄVEN




Regniga dagar och när det känns höstigt brukar fjällrävenjackan plockas fram ur garderoben. Den är mysig och jag gillar att bo i den. Pappa och Mamma köpte ett par stycken på 70talet så jag har några att välja mellan här hemma. De har även sjukt snygga och mysiga fodrade vinterjackor.

Nu tittar jag på Alien 3 och jag kan inte hjälpa det, men ibland har jag en tendens att prata sönder vissa filmer. Jag måste säga högt vad jag tror ska hända för att om det jag tror ska hända inträffar komma ingen tro på mig när jag säger att det var det jag trodde. Haha. Sjukt.

AND THE DRUMS



God eftermiddag på er! Idag har jag en sån där dag då jag tar tag i mitt liv och lyssnar på The Ting Tings. Älskar sådana dagar. Jag fixar allt som jagat och hängt ogjort över mig, jag storstädar, jag tvättar, jag diskar, jag fyller i papper, jag svarar på mail, jag skriver klart grejer och fixar sånt som hör livet till. Bra va? När jag ändå är inne på livet måste jag säga att jag älskar känslan av att se en förändring hos sig själv, eller utveckling som människa borde jag säga. Förändras gör man nog aldrig, men man växer och utvecklas och hittar nya stigar som man inte visste fanns förut. Ungefär som en pokémon, som när den känner sig redo uppgraderas. Undrar vilken uppgradering jag kommer att få. Någon cool hoppas jag.

LAST NIGHT













En bildbomb från igårkväll, när jag lite spontant hoppade på tåget och åkte till långgatan där Jonas bor. Han hade en liten förfest som tillslut inte bara blev en förfest utan själva festen kan man väl säga. Eller en förfest utan att vara före något annat. Istället valde vi att hänga lite på gatan likt de 14 åringar vi är innerst inne i själen. Sen la vi oss uppe på ett tak och tittade ut över vår stad när natten lagt sitt mörker över oss. För övrigt tycker jag ordet fest är brutalt fult.

Ikväll ska jag smälla i mig glass och jordgubbar med min far.

MODEKUNGEN




Kanske lite sent att komma med dessa nu, men bättre sent än aldrig. Kan ju vara någon som missat dem. 699 spänn får man i alla fall slänga ut för dessa från modekungen.



ONSDAG.



Trampade, som vanligt, mig själv och min kropp till arbetet idag. Efter det träffade jag syster Ullis och hängde med henne på stan en bit. Det är verkligen farligt att spontantitta runt i butikerna, för det slutar alltid med att man kommer hem med något nytt plagg - köpt av pengar man inte har. Har kanske ett nytt jobb på g. Vi hoppas på det! Imorgon slutar jag tidigt, så någon som vill leka?

Boys from Milan S/S 11



HARD WORKING BOY


Japp, det är jag. Nu har jag börjat arbeta efter schema, så det blir långa dagar. Jag går upp klockan 04. Sätter mig på en cykel 04:45 och cyklar sammanlagt över en mil under dagen. Sedan tar jag det mig 60 min att komma fram till jobbet, Änggårdbacken vid Sahlgrenska. Var är min lägenhet? Fast är ju ledig ibland och efteråt blir det saltholmen och sen linné. Det går nästan lika snabbt eller snabbare att flyga från Stockholm. Kanske ska börja pendla?

Jag har reklamerat min laptop också, känner mig handikappad utan den. Alla de dokument, filer och program jag behöver just nu är på den och eftersom den la av kunde jag inte föra över dem. Även svårt att föra över bilder på den jag sitter vid nu. Har ni ingen rolig nyhet att berätta?

RED



Köpte mig en röd kavaj häromdagen. Har länge spanat efter en utan något vidare resultat. Men denna från H&M skyndade jag mig att lägga vantarna på.


MOTO BOY, SLOTTIS.












Igår blev det först Moto Boy, killen med rösten,  på lilla scenen på liseberg. Asfint var det. Jag njöt även om jag hade feber, dödshosta och frös. Om man är sjuk ska man inte låta sjukdomen vinna, utan ignorera den så att den känner sig dissad och drar. Sedan blev det kalas på linné för att till slut hamna i kära slottis på en väns utomhusklubb. Jag älskar slottsskogen på sommaren. Asbra människor, utomhus, dj. varmt, sommar - Kan det bli bättre? Så dit ska jag ta er när ni kommer hem till mig.

Ikväll får jag se om jag kör igen eller om det blir lite häng här. Vad ska ni hitta på?



TEETH

Som student, ung eller bara utsatt i dagens samhälle är livet och vardagen som ett liv i den fuktiga djungeln. Likt djuren varje dag, ständigt måste leta efter föda för att klara sig är vi tvunga att försöka komma på det billigaste sättet att komma runt på. Att få ut så mycket av pengarna som möjligt helt enkelt. För vissa verkar naturen inte ha några lagar alls. De planerar och ligger i bakhåll för att sedan rent djuriskt gå till attack, och brutalt slita loss det stackars offrets tunna hud och få pulsåderns innehåll att explodera åt alla världens håll. Som tur är anser jag inte mig själv som en av dessa. De som sätter tänderna i en, kan både vara andra människor och samhällets fällor. Ibland är jag asbra på att komma på listiga små planer och strategier för att snällt hålla plånboken fet, men allt för ofta slinter jag till och syndar. Nu har jag av någon okänd anledning fått usel karma och ramlat ner i savannens farliga och dödliga vattenhål. Likt en antilop utan chans har jag nästan gett upp. För hålet är ganska djupt och jag fick precis reda på att det är fyllt med partysugna krokodiler. Så vad kul att min rätt nya dyra laptop la av ikväll, kul att min kamera blev stulen, kul att min mobiltelefon typ inte fungerar längre, kul att jag inte fått mig ett fast jobb än, kul att min inspelningsutrustning glappar, kul att jag behöver massa andra saker. Det roligaste är att jag är den av typ alla jag känner som är som mest rädd om mina saker, och kontrollerar allt ag äger 100 gånger. Det är ändå åt mitt hål som livets kattf**** kraffsar sin nedurinerade sand åt. Tack.





SALTHOLMEN


smygfoto

Shit. Idag åkte jag till saltholmen med den där. Blev så sjukt bränd. Nu på kvällen blev det brutalt, har nog aldrig varit så här röd förut. Folk vände sig om på gatan och glodde, en full tjej skrek på spårvagnen och skrattade och sa: "Shit! hahah han, han har solat. Ser ni eller?"... kul. Jag satte mig i ett svart mörkt hörn på centralen och gömde mig likt Quasimodo. Skyller det på bilen, bilen som dog när vi skulle ta oss hem under dagens hetta. Den dog precis utanför den 78 åriga Stigs verkstad. Tur i oturen, men det hjälpte inte. Antagligen dog den för att jag var med. Allt jag rör blir till skit nu för tiden. Hjälp mig någon!

POPQUIZ PÅ SEJDELN




Igår åkte jag och Rebekka till andra lång för att spela lite quiz och ta en öl. Mysigt. Man kan vinna 100, 200 eller 300 kronor i baren. Värt! Tyvärr kom vi inte med, men vi ägde ändå såklart.

AMENÄS



Glasögon Weekday, sjal H&M

Idag åkte jag upp till syrrans nyrenoverade sommarstuga som ligger högt uppe på ett berg med utsikt över horisonten. Älskar att hänga där. Resultatet av en av sommarens varmaste dagar är en sönderbränd Tobias som svettas gallvätskan ur sig. Sjukt.

Jag blir sällan sådär riktigt mörkbrun som de flesta blir i min familj. Jag blir mer som när man värmer ljust bröd i ugnen. Får en liten lätt färgning och blir sådär en bit knaprig.


HEY




Birthday girl









För er små barn som undrade: Skor Sebago, Byxor weekday, Kavaj H&M, Sjal H&M Fashion against adis, Klocka Issey Miyake.

Nu har jag till slut kommit hem igen efter att ha varit på resande fot och sovit över hos massa olika individer, helt olösaktigt faktiskt. I Fredags hade Angelica 19års kalas. 19 är det nya 14. Jag är det nya 14. Fatta att jag t.o.m. cyklade dit. Vilket innebär att jag satte mig på en vinglig cykel kl 03:00 och cyklade hem jämsides med de brunstiga rådjuren. Mitt nya hälsosamma jag skrämmer mig lite, jag har aldrig känt såhär förut.

We talk. We eat...







we oversleep...

ett styck bäbis kommer lastat






Jag kan inte hjälpa det. Jag måste bara ta massa kort hela tiden på den snart 4åriga bäbisen, och hon älskar det! Vi har spelat in en låt här hemma. Jag borde lägga upp den.


Lotta på liseberg








Eftersom syrran Anna bor två patetiska meter ifrån Liseberg blev det ju änna självklart att vi drog dit för att se självaste Lotta Engberg göra bort sig på liseberg. Nej, hon får grön stämpel faktiskt. Hon är käck den där Lotta. Vill bara nypa i hennes kinder och säga... "Åhh.. ja du är allt go' du". Sedan blev det toast och däckare. Som vanligt har jag helt fel dygnsrytm, så när jag skulle upp kvart i 6 hade jag bara sovit ett par ynka timmar. Dessutom vaknade jag flera gånger för jag var så rädd att försova mig och göra bort mig. Istället gör jag bort mig på andra sätt. En sådan enkel grej som att koka lite gröt på morgonen var tydligen vatten över huvudet för mig. Kunde inte läsa av ett litermått. Tog fel flera gånger och var tvungen att fråga om hjälp vart strecket för 8dl var. Men det var faktistkt missvisande och förvirrande.

hurry hurry




Jag får slänga i mig lite mat innan jag sticker ner till stan där jag sover inatt. Ska vara på plats på jobbet 06:45 och då kan man inte sova hemma förstår ni. Har egentligen en lägenhet där nere denna veckan, men jag tycker inte om att sova ensam där så hoppar nog den. Här är min smutsiga spegel med.



Natttankar - acting classes



Så...nu har jag laddat upp med min lilla obligatoriska skål med mjölk och flingor. Det enda som fattas nu är en varm toastmacka med smält ost, skinka och tomat på. Först då är natten komplett. Nattdjur som jag är sitter jag och letar skolor, kurser och utbildningar. Jag har kommit på att jag måste ägna mig åt ett av alla mina kall, skådespeleriet. Jag vill fortsätta min utbildning för att lära mig mer. Mer meeer. Jag letar efter acting classes. Som ni förstår ska de alltså vara på engelska. Någon av er som vet några bra kurser eller skolor som ni kan rekommendera? Vet att det finns längst ner i vårt land. Men det är åt fel håll. Vill uppåt eller utomlands. Såklart skulle jag helst dra till Los Angeles eller New York, men då måste jag jobba först för att samla på mig en liten resebudget. Jag vill ägna mitt liv åt konsten. Tror jag fått den sidan av min estetiska hippiemamma som ägnat hela hennes liv åt musiken. Hur jag än vrider och vänder på mig själv är det alltid till det jag kommer tillbaka till. Jag skulle vilja medverka i en sådan där konstig fransk svartvit film som till ytan inte handlar om någonting. Men när man skrapar lite med nageln hittar man budskapet som dolt sig djupt där nere. Något att titta på. Något att förmedla.

liten pojke på stor väg






Jag dissade slottsskogsfesten och cyklade iväg på kärringcykeln till Anna istället. Shit vad det är skönt att cykla under sommarnätterna. Det är något av det vackraste jag vet. Bara trampa ur sig allt och andas in den klara nattluften som rensar ur hjärnan på all gammal skit och damm. Tänk dig en oändlig bred väg med massa träd, skog, skyhöga berg, betande hästar och massa hus längs sidorna, utan gatubelysning som kan lysa upp de trötta vägarna. Den oändliga vägen har små skott där det börjar nya, lite mindre vägar. En av de vägarna leder till ett hus byggt av tegelstenar. I det huset sitter jag nu och skriver. Här bor jag.


Ny kamera.



Jag hittade mig en kamera i alla fall. Det blev en Canon. Jag är kär i den. Den kommer följa med mig överallt.
Annars har jag bara legat död någonstans av värmeslag idag och passat minikling. Roligare tider är påväg!


saltholmen





Häromdagen blev det saltholmen och thaimat. Saltholmen är en av mina absoluta favoritplatser. Ska nog snickra ihop ett litet rött hus där och bosätta mig på en klippa.


make 'em clap when we perform



Igår började jag att gå bredvid på mitt arbete. Så vad ni ser på bild är nu ett hårt arbetande vårdbiträde. Yes. Men jag är ledig fram till 20 juli, förutom två dagar då jag kommer att gå bredvid igen. Pengar behövs. 30 grader ute. Jag ska till stranden. NU. På hemvägen tänkte jag köpa mig en ny kamera. Struntar i att sätta mig in i vilken som man bord eköpa och vilken som är bäst så jag bara köper en. Vet redan vilken. hejhej.


mina hjärnsläpp




Ibland är det bara som om någon drar ut kontakten ur huvudet på mig. Då kan det bli såhär...

Jag äter kött av något slag. Helt plötsligt, "men shit, vad håller jag på med? jag är ju vegetarian. Hade jag glömt det?" Sedan kommer jag på. "oj, just det..jag är ju inte veggie längre..."

Jag sitter på en buss, spårvagn eller tåg. Helt plötsligt: "Va? vart ska jag nu igen?"

Jag går på en spårvagn. Helt plötsligt, "Shit, vart är  jag på väg? Vilken spårvagn sitter jag i?"

Jag går iväg för att göra något. Helt plötsligt, "men vad var det jag skulle göra/hämta nu igen?"

Jag tittar på klockan. Den visar tjugotvå och 26. Helt plötsligt, "Vänta lite nu, är den 26 över 10 eller 11?

Nej, jag är inte korkad, bara lite speciell :)


Rumpan- Bar





Ikväll blev det häng i Linné på Rumpan-bar. Shit vilket bra ställe. Dessutom har de sommarpriser nu hela sommaren. Vilket betyder billiga priser. Vi blev sugna på mat som vanligt så vi beställde in otroligt goda klyftpotatisar med någon slags sås till. Då slog det mig vad vuxen jag blivit de senaste månaderna. Haha. Är det inte lite vuxet att ofta beställa mat (som man får hemma) istället för att spara allt till kläder och sprit? Jag tycker i alla fall att jag förtjänar någon slags eloge för det steget i mitt liv. Jag är otroligt svag för mat. Såklart även för det jag nämnde tidigare med...


RSS 2.0